Openingstijden: Ma - Vr: 08:30 - 17:00 & Za: 09:00 tot 13:00 (Op afspraak)

Autobanden balanceren

Hebt u last van trillingen aan uw stuur of dashboard?
In de meeste gevallen komt dit omdat uw banden niet goed gebalanceerd zijn. Banden balanceren is erg belangrijk voor uw auto en rijplezier. Als u zomaar blijft doorrijden veroorzaakt dit onnodige en ongelijke slijtage aan uw autobanden en stuurdelen. Bij een lagere snelheid kan uw auto langzaam heen en weer gaan. Ook raakt u eerder vermoeid tijdens het autorijden. Dit is niet alleen gevaarlijk voor u, maar voor alle bestuurders. Het is dus erg belangrijk dat u uw banden tijdig laat balanceren.

Wat is banden balanceren?
Bij banden balanceren wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld over uw banden. De banden worden over de hele omtrek even zwaar gemaakt. Dit voorkomt dat uw auto gaat trillen bij hogere snelheden. Banden balanceren voorkomt niet alleen trilling bij hoge snelheden, ook bij lage snelheden heeft dit voordelen. Als u banden niet goed gebalanceerd zijn kunt uw auto langzaam heen een weer gaan terwijl u uw stuur recht houdt. Banden balanceren gebeurd door middel van elektronische apparatuur en natuurlijk met onze vakkennis. Onze monteurs balanceren uw banden standaard wanneer deze voor het eerst gemonteerd worden en na een reparatie van de autoband. Naast deze momenten is het erg belangrijk dat u de staat van uw banden goed in de gaten houd. Een goede conditie van de banden is een erg belangrijk onderdeel van uw veiligheid in het verkeer.

Verschil tussen banden balanceren en uitlijnen
Banden balanceren en banden uitlijnen wordt nog wel eens met elkaar verward. Bij het balanceren van uw banden wordt ervoor gezorgd dat uw autobanden zonder trillingen ronddraaien. Bij het uitlijnen van uw autobanden wordt ervoor gezorgd dat de stand van uw autobanden weer in de juiste positie worden bijgesteld voor de optimale wegligging. Banden balanceren en banden uitlijnen heeft allebei te maken met de conditie van uw banden, maar is niet hetzelfde.

Hebt u last van trillingen en wilt u optimaal rijplezier?
Onze monteurs bij Garage Den Helder dragen graag een steentje bij aan uw veiligheid en rijplezier.