Openingstijden: Ma - Vr: 08:30 - 17:00 & Za: 09:00 tot 13:00 (Op afspraak)

Autobanden

Autobanden voor uw auto met korting, montage en balanceren bij Garage Den Helder.
Zijn de autobanden van uw auto versleten of lek? Bij Garage Den Helder in Den Haag leveren en monteren wij nieuwe zomer- of winterbanden tegen concurrerende prijzen. Vraag vrijblijvend een offerte.
Is uw autoband lek gegaan door een spijker of iets dergelijks, dan kunnen wij de autoband meestal repareren. Bel dan even op en wij proberen u dezelfde dag nog te helpen. Koopt u de autobanden bij ons dan krijgt u op de meeste merkbanden 20% korting.

Winterbanden
Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar bij lagere temperaturen en op droge wegen geniet u van de voordelen. Daarom is het voor uw eigen en andermans veiligheid een goede zaak om deze zachtere bandensoort te monteren in winterse omstandigheden.
We adviseren vroegtijdig uw winterbanden te bestellen en te monteren. Veelal vanaf oktober heeft u al baat bij winterbanden, onder de 7 graden is aanbevolen. Daarbij bent u dan gegarandeerd dat de winterbanden leverbaar zijn. Bandenfabrikanten produceren veelal in de zomer de gehele voorraad. Daardoor kan het zijn dat winterbanden in december of januari al uitverkocht zijn.

Winterbanden verplicht?
In Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk is het verplicht om met de juiste autobanden te rijden. Dat betekent winterbanden in de winter. Het niet hebben van winterbanden weegt bij een ongeluk zwaar mee in de schuldvraag. In Oostenrijk moeten de autobanden minimaal 4 mm profiel hebben.
In Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht. Maar hinderlijk rijden door slechte autobanden is strafbaar en ook hier word bij een ongeluk de schuld vaak gelegd bij de chauffeur die zonder winterbanden rijdt.

Profilering
De profieldiepte is van groot belang bij onder andere regen. Tussen de 2,5mm en 1,6mm zal u in ieder geval het advies krijgen om de autoband te vervangen. Onder de 1.6mm is het volgens de APK normering een afkeur voor de autoband.

Autobanden balanceren

 

Heeft u last van trillingen aan uw stuur of dashboard?
In de meeste gevallen komt dit omdat uw autobanden niet goed gebalanceerd zijn. Banden balanceren is erg belangrijk voor uw auto en rijplezier. Als u zomaar blijft doorrijden veroorzaakt dit onnodige en ongelijke slijtage aan uw autobanden en stuurdelen. Bij een lagere snelheid kan uw auto langzaam heen en weer gaan. Ook raakt u eerder vermoeid tijdens het autorijden. Dit is niet alleen gevaarlijk voor u, maar voor alle bestuurders. Het is dus erg belangrijk dat u uw autobanden tijdig laat balanceren.

Wat is banden balanceren?
Bij banden balanceren wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld over uw autobanden. Deze worden over de hele omtrek even zwaar gemaakt. Dit voorkomt dat uw auto gaat trillen bij hogere snelheden. Banden balanceren voorkomt niet alleen trilling bij hoge snelheden, ook bij lage snelheden heeft dit voordelen. Als u banden niet goed gebalanceerd zijn kunt uw auto langzaam heen een weer gaan terwijl u uw stuur recht houdt. Banden balanceren gebeurd door middel van elektronische apparatuur en natuurlijk met onze vakkennis. Onze monteurs balanceren uw banden standaard wanneer deze voor het eerst gemonteerd worden en na een reparatie van de autoband. Naast deze momenten is het erg belangrijk dat u de staat van uw autobanden goed in de gaten houdt. Een goede conditie van de autobanden is een erg belangrijk onderdeel van uw veiligheid in het verkeer.

Verschil tussen banden balanceren en uitlijnen.
Banden balanceren en banden uitlijnen wordt nog wel eens met elkaar verward. Bij het balanceren van uw banden wordt ervoor gezorgd dat uw autobanden zonder trillingen ronddraaien. Bij het uitlijnen van uw autobanden wordt ervoor gezorgd dat de stand van uw autobanden weer in de juiste positie worden bijgesteld voor de optimale wegligging. Banden balanceren en banden uitlijnen heeft allebei te maken met de conditie van uw autobanden, maar is niet hetzelfde.

Heeft u last van trillingen en wilt u optimaal rijplezier?
Onze monteurs bij Garage Den Helder dragen graag een steentje bij aan uw veiligheid en rijplezier.

Den Helderstraat 25, 2547SB Den Haag

070-3233561
Geef ons een belletje

info@garagedenhelder.nl
Mail ons met je vraag